Native applicaties:

de snelste weg naar de smartphone- en tabletgeneratie.

Voor wie op zoek is naar de uitgelezen manier om smartphone- en/of tabletgebruikers te bereiken, is het ontwikkelen van een native app vaak de eerste denkpiste. De verdeling van een bedrijfstoepassing via de distributiekanalen van de verschillende platformen, biedt dan ook de kortste weg naar de verschillende toestellen van uw doelgroep. Toch houdt de keuze voor een native applicatie ook enkele belangrijke uitdagingen in.


Een kort overzicht van de belangrijkste voordelen en uitdagingen:

Voordelen van native applicaties

Uitdagingen bij native applicaties

Breed scala aan gebruiksmogelijkheden: de platformeigen aard van een native app laat toe om alle toesteleigen functionaliteiten te integreren, wat niet mogelijk is bij webapplicaties.Kostintensief: De ontwikkeling van een native app is platform specifiek. Dit houdt in dat apart development werk nodig is per gekozen platform (iOS / Android / Microsoft). In praktijk wordt deze kost vaak ingedijkt door enkel te focussen op de twee grootste spelers (iOS / Android). Dit kan bijvoorbeeld niet indien de toepassing voor zakelijk gebruik op een Microsoft Surface of Surface Pro is bedoeld.
Sterke distributiekanalen: door een native app in de respectieve stores te publiceren, wordt een enorme basis aan potentiële gebruikers aangeboord.Strenge publicatievereisten: Elke release in eender welke app store dient een strenge goedkeuringsprocedure te doorlopen. Hierdoor is het vaak moeilijk om een precieze releasedatum te bepalen. Deze procedures gelden overigens zowel voor nieuwe applicaties, als voor updates van bestaande apps.
Geen nood aan een actieve internetverbinding: Native apps kunnen dermate worden ontwikkeld, dat zij ook offline gebruik mogelijk maken. Hierdoor kunnen toepassingen op elk moment en elke locatie worden ingezet. Het versturen van de verwerkte gegevens gebeurt dan, indien nodig, asynchroon, van zodra het device terug geconnecteerd is met een netwerk.Externe development invloeden: Net zoals een toepassing, is ook een OS onderhevig aan verandering. Voor native toepassingen kan een ingrijpende wijziging van een besturingssysteem betekenen dat ook de applicatie refactoring nodig heeft.

Hoe uitgebreid de mogelijkheden van native apps ook mogen zijn, ook dit soort toepassingen heeft nood aan een grondige overweging, vooraleer het eigenlijke development traject op te starten.

Met zijn jarenlange ervaring en expertise inzake business en technische analyse, is Skylight de uitgelezen partner om u bij deze overwegingen bij te staan. Het spreekt voor zich dat wij u ook graag verder helpen met de ontwikkeling van uw native, hybride of webapplicatie, om zo te helpen uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Overweegt u om met uw bedrijf de wondere wereld van de native apps te betreden? Lijkt een eigen applicatie in de meest toonaangevende stores u precies de meerwaarde te bieden, die u zoekt? Vraagt u zich af of een native app met uw bestaande toepassingen of platformen kan worden geïntegreerd? Contacteer ons dan nu voor weloverwogen advies met een meerwaarde.