Webapplicaties:

toegankelijk en kostenefficiënt. Toch?

Van de verschillende types toepassingen hebben de webapplicaties zonder enige twijfel de langstlopende geschiedenis. Deze noemer omvat immers elke toepassing die u kan bereiken door het intypen van een webadres in, theoretisch, eender welke browser. In tegenstelling tot de native en de hybride apps komen bij de distributie van deze applicaties dus geen externe applicatieplatformen, genre App-Store of Playstore, kijken. Dit vereenvoudigt het releaseproces, gezien hier geen bijzondere goedkeuringen moeten worden verkregen. Toch bevat dit type bedrijfstoepassingen ook enige, soms ernstige, beperkingen.


Een kort overzicht van de belangrijkste pro’s en contra’s:

Voordelen van webapplicaties

Uitdagingen bij webapplicaties

Flexibel: aanpassingen zijn binnen een afzienbare tijdsspanne te releasen, wat toelaat om snel te corrigeren en te debuggen.Soms beperkte functionaliteit: Webapplicaties laten niet toe alle functionaliteiten van smartphones of tablets te gebruiken.
Goedkoper: ontwikkeling van dit soort toepassingen is vaak heel wat minder kostintensief, gezien deze platformonafhankelijk zijn. Natuurlijk dient de functionaliteit van elke applicatie in elke gangbare browser te worden verzekerd, maar dit is veelal heel wat minder tijdrovend dan het ontwikkelen van een applicatie voor de verschillende populaire mobiele platformen.Geen of complexe offline beschikbaarheid: van nature uit is een webapplicatie niet beschikbaar offline. Offline beschikbaarheid bewerkstelligen en synchronisatie van lokale data toelaten, is vanzelfsprekend niet onmogelijk, maar vereist heel wat complex extra development.
Brede mogelijke gebruikersbasis: De penetratiegraad van internetbrowsers is nog steeds groter dan deze van smartphones en tablets. De kans dat iemand de toepassing niet kan gebruiken, door gebrek aan een browser, is dus ook lager.Gebrek aan een distributieplatform: doordat de webapp niet via appstores wordt gepubliceerd, is het ook niet mogelijk de prospectiemogelijkheden van deze kanalen te benutten.

Net zoals de keuze voor een native of hybride applicatie, is ook deze voor een webapp er één die weloverwogen moet worden genomen.

Op basis van uw doelpubliek, budget en het oogmerk van uw applicatie, adviseert en ontwikkelt Skylight voor u de perfecte app, browser based, native of hybride.

Hebt u een schitterend idee voor een interne of consumentgerichte app, maar bent u niet helemaal zeker of de webapp voor u de juiste keuze is? Overweegt u een webtoepassing in uw communicatiekanalen te integreren, maar wenst u advies inzake de te integreren functionaliteiten? Zoekt u een partner die u kan helpen een bestaande of nieuwe applicatie in te pluggen in uw ERP-pakket? Contacteer ons dan nu en gun uw project de perfecte start.